Αν κι εσείς λατρεύετε τη γεύση του Bounty, σας προτείνω να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την εναλλακτική τούρτα Bounty χωρίς ζάχαρη!
για τη βάση
- 150 γρ. αποξηραμένη καρύδα τριμμένη
- 200 γρ. νερό ή γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 50 γρ. κακάο ή σοκολάτα για ρόφημα
- 150 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 180 γρ. αλεύρι βρώμης ολικής άλεσης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 2 γρ. αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
για το πρώτο επίπεδο
- 250 γρ. κουβερτούρα (χρησιμοποίησα 72% κακάο)
- 100 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 50 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
για το δεύτερο επίπεδο
- 250 γρ. αποξηραμένη καρύδα τριμμένη
- 100 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ή 2 λευκές κουβερτούρες (για ακόμη πιο κολασμένο αποτέλεσμα)
- 50 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας
- 350 ml. γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
για το τρίτο επίπεδο
- 625 γρ. κουβερτούρα
- 400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 50-100 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν θέλουμε, τη γλυκαντική ουσία που θα χρησιμοποιήσουμε. Στρώνουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας σε μια αποσπώμενη φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο και προχωράμε κατευθείαν στο πρώτο επίπεδο.
2. Τοποθετούμε τα υλικά του πρώτου επιπέδου σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Δε θέλουμε να κάψει, αλλά να ζεσταθεί και να λιώσει η κουβερτούρα. Βοηθάει πολύ, αν την έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
3. Μπορούμε να προχωρήσουμε κατευθείαν στο δεύτερο επίπεδο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να παγώσει το πρώτο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά του δεύτερου επιπέδου σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε μέλι, εάν πιστεύουμε ότι χρειάζεται. Αφού έχει παγώσει το πρώτο επίπεδο, μετά από μια ώρα περίπου, τοποθετούμε το μείγμα του δεύτερου επιπέδου και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
4. Μετά από καμιά ώρα ή και την επόμενη μέρα τοποθετούμε τα υλικά του τρίτου επιπέδου σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε. Πάλι δε θέλουμε να κάψει, αλλά να ζεσταθεί και να λιώσει η κουβερτούρα. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από το δεύτερο επίπεδο και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
5. Πασπαλίζουμε με καρύδα ή ό,τι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε!
Tip:
Το μέλι που σας προτείνω σε κάθε επίπεδο είναι αρκετό και, αν το βάλετε όλο, η τούρτα βγαίνει πολύ γλυκιά. Επειδή όμως είναι θέμα γούστου, επιλέξτε, αν θα προσθέσετε και πόσο.
*Αρχική δημοσίευσης της συνταγής εδώ.
Γράφει η Ευαγγελία Βλασσοπούλου από τα Νόστιμες & υγιεινές συνταγές και Καλλιτεχνικές Δημιουργίες
_________________________________________________________________________________________________
Η Ευαγγελία Βλασσοπούλου είναι σύζυγος, μαμά δύο κοριτσιών, προγραμματίστρια, εργαζόμενη στον τραπεζικό τομέα και craft & food blogger που δε σταματά να δημιουργεί. Είναι οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής και της υγιεινής αλλά και ωμοφαγικής διατροφής. Το food blog της ήταν υποψήφιο για τα βραβεία ΒΗΜΑGourmet 2016 στην κατηγορία Best Special Diet! Το σύνθημά της είναι ότι "Τα υγιεινά φαγητά μπορούν να είναι και πολύ νόστιμα".
Και μην ξεχνάτε: