ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ

Το καλοκαίρι οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους και μπορούν να αποτελέσουν ακόμη και κύριο γεύμα! Προτείνω λοιπόν μια νόστιμη, ελαφριά και κυρίως θρεπτική, καλοκαιρινή ρεβιθοσαλάτα!

Ρεβιθοσαλάτα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προτεινόμενα συστατικά στην ποσότητα που σας αρέσει. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο θέλετε. Επειδή η διαδικασία μαγειρέματος των οσπρίων είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, σας προτείνω να βράσετε μια φορά τα ρεβίθια σας, να τα χωρίσετε σε μερίδες και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη. Έτσι θα έχετε πολύ εύκολα και γρήγορα αυτό το νοστιμότατο πιάτο.

Υλικά:
- ρεβύθια βρασμένα
- ντομάτα κομμένη σε καρέ
- αγγούρι κομμένο σε καρέ
- πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελιές
- κάπαρη
- ρίγανη
- λεμόνι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- φέτα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα βαθύ μπολ.

2. Ξεκινάμε να κόβουμε τα λαχανικά μας και να τα προσθέτουμε.

3. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

4. Προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι και ιδανικά βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο αρκετές ώρες, ώστε να βγουν τα υγρά από τα λαχανικά και να δέσουν οι γεύσεις.

5. Πριν τη σερβίρουμε, προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο και αλάτι, αν χρειάζεται.

*Αρχική δημοσίευση της συνταγής εδώ.


Γράφει η Ευαγγελία Βλασσοπούλου από τα Νόστιμες & υγιεινές συνταγές και Καλλιτεχνικές Δημιουργίες

_________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Βλασσοπούλου είναι σύζυγος, μαμά δύο κοριτσιών, προγραμματίστρια, εργαζόμενη στον τραπεζικό τομέα και craft & food blogger που δε σταματά να δημιουργεί. Είναι οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής και της υγιεινής αλλά και ωμοφαγικής διατροφής. Το food blog της ήταν υποψήφιο για τα βραβεία ΒΗΜΑGourmet 2016 στην κατηγορία Best Special Diet! Το σύνθημά της είναι ότι "Τα υγιεινά φαγητά μπορούν να είναι και πολύ νόστιμα".


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!